zondag 2 december 2012

Tweede Projectdag Graaf Engelbrecht

Woensdag 28 november hadden we de tweede bijeenkomst van het project met ondernemers in Breda op het Graaf Engelbrecht college . De zes brugklassen hadden begin november al een eerste bijeenkomst waarbij ze de ondernemers interviewden en ideeën voor mogelijke acties uitwerkten. In de tussenliggende weken zijn ze nu en dan een "gestolen" uurtje bezig geweest met het verder uitwerken van de acties zoals het voorbereiden van een flashmob of promotiefilmpje. Tijdens de tweede bijeenkomst moesten de ideeën echt uitgevoerd worden en ook moest er een adviesrapport naar de ondernemers gemaild worden. Aan het begin van de projectdag was er een groep leerlingen die een zelf verzonnen toneelstukje "Whats Upp" opvoerden waarin ze op humoristische wijze de invloed van smart phones lieten zien.
Na een centrale introductie waarin Pauline Maas de 4G's van sociale media (grappig, gratis, groep, groot) weer benadrukte en een paar inspirerende filmpjes liet zien, gingen de klassen weer aan de slag. Er werden per ondernemersgroep twee projectleiders en pitchers aangewezen. De projectleiders namen hun taken zeer serieus en hielden het tijdspad goed in de gaten. De leerlingen gingen allemaal hard aan de slag met het maken van promotiefilmpjes, flashmobs, websites en het schrijven van adviezen m.b.t. het gebruik van facebook en twitter. Na de lunchpauze was er nog maar een uur de tijd om de filmpjes te monteren en de adviezen te verzamelen die door de projectleiders gemaild werden naar de ondernemers.
Vanaf half drie verzamelden de brugklassers zich weer in de aula en was het een drukte van belang. Alle leerlingen die gingen pitchen zorgden dat hun presentatie klaar stond en toen kreeg iedere klas de tijd om te laten zien wat ze hadden gedaan. De filmpjes, presentaties en posters zagen er prachtig uit: zoveel verschillende creatieve ideeën!
Op dit blog hebben we alle resultaten per klas een plekje gegeven:
Klas B1A - Cultureel Centrum Poelewei
Klas B1B - Autobedrijf Van Tilburg-Bastianen
Klas B1C - PIDshop Kleding
Klas B1D - Schoonmaakbedrijf LCS Loomans
Klas B1E - Bloemen van Roovers
Klas B1F - Slagerij: Een zaak vol smaak

Geen opmerkingen:

Een reactie posten