zondag 24 juni 2012

Tweede Projectdag: Effatha

Afgelopen woensdag heeft de tweede projectdag bij Effatha plaatsgevonden, een school voor dove en slechthorende kinderen. De leerkracht tolkte de les weer met gebarentaal. Vandaag was het doel om via Skype te achterhalen waar de leerlingen van de dovenschool in Tanger het meeste behoefte aan hebben.
Er waren zes leerlingen aanwezig. Na een korte Prezi presentatie waarbij Pauline Maas (MKO) en de leerlingen eerst terug blikten op de eerste les en waarin het doel van het skypen verhelderd werd, gingen de leerlingen aan de slag met het vertalen van de vragen die ze de vorige les hadden opgesteld naar het Engels. De leerlingen in Tanger spreken Marrokaans en Frans en er is daar één docent die Engels spreekt

Toen de verbinding tot stand werd gebracht, werden de leerlingen erg enthousiast, vooral toen de leerlingen uit Tanger in beeld kwamen. Eén voor één gingen de leerlingen achter de webcam zitten, stelden zich voor met gebarentaal en stelden de vragen die ze voorbereid hadden.  Uiteindelijk werd duidelijk dat de school heel graag een schoolbus zou willen hebben. Dit is een mooi concreet doel waarvoor gespaard kan worden en waar de leerlingen in Nederland zich hard voor kunnen maken.

Tot slot vertelde Pauline waar je op moet letten om een “goede” tweet te sturen, zodat deze opgepakt wordt door de media. Ook werd stilgestaan bij hoe je kunt proberen trending topic te worden. Alle leerlingen van Efftha hebben een twitter account  maar ze hadden nog nooit gehoord van een hashtag (#) en hoe je dit goed kunt gebruiken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten