woensdag 29 augustus 2012

Eerste projectdag Zevenhof

Groep 7/8 van basisschool Zevenhof in Zevenhoven heeft vandaag de eerste projectdag gehad van 'sociaal met media'. Het goede doel waar zij een online actie voor bedenken is een project dat via de 1%CLUB loopt: 'Gifts that Empower - Oeganda': http://www.1procentclub.nl/projects/gifts_that_empower_pigs_goats/weblog.
Na een enthousiast verhaal van Freek Zwanenberg (trainer Mijn Kind Online) over de kracht van sociale media, benoemden de leerlingen filmpjes die heel veel views hebben op youtube. Ze gingen met elkaar in gesprek over de kenmerken van deze filmpjes. Waarom worden ze vaak bekeken?
De leerlingen noemden kenmerken als: grappig, spannend, emoties, makkelijke naam, leuke muziek, duidelijke boodschap. Met deze ingrediënten gingen ze in groepjes,met rolverdeling volgens coöperatief leren, brainstormen over hoe hun filmpje eruit zou moeten zien om aandacht te krijgen van veel mensen. Ze dachten na over een pakkende slogan, de kern van de boodschap, creatieve verwerkingsvormen en creëerden al knutselend, tekenend, muziek makend scènes die ze in een storyboard vastlegden.
Tot slot werden de scènes in beeld gebracht. De montage van het filmpje wordt volgende projectdag getoond... verrassing! Dan kan de boodschap de wereld in! Zou deze trending topic worden??

Geen opmerkingen:

Een reactie posten