woensdag 12 september 2012

Eerste Projectdag Bahurîm

Afgelopen dinsdag was het de eerste project dag op het Bahurîm. De drie VMBO klassen hebben op school een vluchtelingen project. Een aantal leerlingen zullen aanstaande vrijdag met 8 vluchtelingen uit Eritrea en Ethiopië  interviews houden over thema's als blij, boos, familie, angst, vluchten, vrede, dromen, vrijheid en eten. Van deze interviews worden foto's gemaakt en deze worden begin november tentoongesteld in de Bibliotheek van Brielle.

Tijdens deze eerste projectdag luisterden de leerlingen naar verhalen over de kracht van sociale media en kregen ze nogmaals uitleg over de bedoeling en opzet van de interviews. Hierna kregen ze uitleg over over de verschillende tools die ze kunnen gebruiken om moodboarden te maken over de thema's. Vervolgens gingen de leerlingen in groepjes zelf aan de slag met de lesbrief. Ze moesten eerst nadenken over de verschillende thema's: 'Welke beelden zie jij voor je bij angst, familie, blij etc' . Over deze thema's maakten zij moodboarden.
Een aantal leerlingen maakten de moodboarden op grote vellen karton en scheurden plaatjes, teksten uit tijdschriften die zij bij de thema's vonden passen. Andere groepjes maakten hun moodboarden in Prezi. Ze zetten de woorden van de thema's in hun presentatie en zochten hier op internet plaatjes bij. Ook maakten groepjes posters met GlogsterSommige groepen maakten meerdere posters per thema. Of ze zetten tekst en beeld op één poster. En een aantal groepjes gingen met Pinterest aan de slag. Zij zochten veel beeldmateriaal bij de verschillende thema's. Van tevoren waren accounts aangemaakt zodat hiermee geen tijd verloren ging.

Toen de meesten hun moodboad af hadden, gingen ze verder met de lesbrief waarbij ze vragen over de thema's moesten bedenken die hun klasgenoten eind deze week zouden kunnen stellen aan de vluchtelingen. Na afloop werd in de aula een aantal moodboards gepresenteerd.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten