vrijdag 21 september 2012

Projectdag 2: Koningin Beatrixschool zamelt speelgoed in voor Speelgoedbank!

De leerlingen van groep 7 hadden niet stilgezeten in de twee weken na onze eerste actiedag! Vanaf deze week tot einddatum 3 oktober roepen zij nu iedereen in Waddinxveen op om gebruikt speelgoed in te leveren bij de school, zodat een grote lading naar Speelgoedbank Rotterdam kan.

Er lag een stapel posters om overal op te hangen, er waren foto’s bewerkt met picmonkey.com, en dan was er ook nog de viral video, briljant in elkaar gezet door Meester Geert.
Samen hebben we het virale effect van de sociale media besproken, en hoe we dat zelf ook kunnen creëren door onze foto’s en filmpje over hyves, twitter, facebook, youtube en mail te verspreiden. Ook bespraken we wie mensen kende met grote netwerken, om die ook te vragen de actie te ondersteunen, net als het aanspreken van mensen bij de lokale krant. Vervolgens hebben we met de hele klas en een berg muziekinstrumentjes ter plekke een soundtrack ingespeeld voor de viral video! En nu maar duimen dat er inderdaad bergen speelgoed binnen gaan komen. Aan het tomeloze enthousiasme van de leerlingen zal het in ieder geval niet liggen! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten