dinsdag 13 november 2012

Wellantcollege Sociaal met Media - dag 1

Wellantcollege Amersfoort. Vijfenveertig brugklassers. Opdracht: leuke sociale media-acties bedenken en uitvoeren om dit 1procentclub-project in Ghana te steunen:  'Give poor children a chance to education'. Ofwel: aandacht en geld genereren zodat kinderen in Ghana op school gebruik kunnen maken van solide meubilair en lesboeken!
We begonnen met een interactieve presentatie over hoe je de sociale media in kunt zetten om jezelf te laten zien, te ondernemen en natuurlijk anderen te helpen. Hierna volgde een brainstorm in 4 groepen, waaruit al flink wat ideeën kwamen waar we de rest van de ochtend aan gewerkt hebben. Het is wat krap qua tijd, maar als alles naar wens verloopt, kunnen we a.s. donderdag de volgende acties verwachten:
1. Een grote Flashmob in Amersfoort Vathorst (incl. opnames voor een leuk filmpje)
2. Een leuke culinaire video waarin de leerlingen met de kook-leraar een recept uitleggen en ondertussen aandacht vragen voor Ghana,
3. Een DJ-mix van bekende liedjes met daarin verweven zelfgemaakte jingles over de actie. Ook voor op Youtube.
Eveneens zijn er al een aantal bruikbare posters gemaakt. Kortom: genoeg materiaal om vervolgens via mail, Twitter en Facebook te verspreiden! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten